Lisansüstü Mezuniyet Yayın Şartları

12.04.2023 tarih ve 656/3 saylı Senato Kararı:

Yüksek lisans programlarında yüksek lisans kayıt tarihinden sonra;

Öğrencinin, yazarları arasında yer aldığı en az bir adet makalenin veya tezinden üretilen bir makalenin hakemli dergide yayınlanmış ya da yayımlanmak üzere kabul edildiğine dair kanıt belgesi sunması gereklidir. Bu şart Üniversitemizin hak sahipliğinde ulusal/uluslararası patent başvurusu yapmış olmaları ile de karşılanır.

Makale şartının sağlanamaması durumunda, öğrencinin alanıyla ilgili ulusal/uluslararası hakemli bilimsel bir etkinlikte kendisi tarafından sözlü veya poster bildiri olarak sunulan çalışmanın özet ya da tam metin basıldığına ilişkin kanıt belgesi sunması gereklidir.

Öğrencinin öğrenim gördüğü süre içinde, eğitim gördüğü alanla ilgili yaptığı tüm bilimsel yayınlarda, yazar kurum bilgisi olarak “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü”nün de gösterilmesi gereklidir.

Öğrencinin tez savunma sınavına başvurmadan önce yayın şartını sağladığını gösteren kanıt belgelerini tamamlamış olması gereklidir.

Bu yayın şartları, Senato Kararının kabul edildiği tarihten sonra Enstitümüze kayıt yaptıran öğrencilere uygulanır.

Doktora programlarında doktora kayıt tarihinden sonra;

Öğrencinin yazarları arasında yer aldığı; Science Citation Index (SCI), Science Citation Index Expanded (SCI-Expanded), Social Sciences Citation Index (SSCI), Emerging Sources Citation Index (ESCI), uluslararası diğer indekslerce taranan ya da ULAKBİM veri tabanında yer alan ulusal hakemli dergilerde kabul edilmiş/yayınlanmış en az bir makaleye ait ya da Üniversitelerarası Kurul tarafından tanımlanan ulusal/uluslararası yayın evleri tarafından basılmış kitap/kitap bölümüne ait kanıt belgesi sunması gereklidir. Bu şart Üniversitemizin hak sahipliğinde ulusal/uluslararası patent başvurusu yapmış olmaları ile de karşılanır.

Bu yayın, doktora mezuniyet yayın şartı olarak tek bir öğrenci tarafından kullanılmalıdır.

Makale şartı ile birlikte, öğrencinin alanıyla ilgili ulusal/uluslararası hakemli bilimsel bir etkinlikte kendisi tarafından sözlü veya poster bildiri olarak sunulan çalışmanın özet ya da tam metin basıldığına ilişkin kanıt belgesi sunması gereklidir.

Yüksek lisans tezinin yayın haline getirilmiş olması bu kapsamda değerlendirilemez.

Son Güncelleme Tarihi : 09.11.2023 13:39 Okunma Sayısı : 1747