8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü

     
 

Enstitümüz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Banu BAYAR, 8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü mesajı yayınladı.

Fizyoterapi ve rehabilitasyon; hareket ve fonksiyonel yeteneği yaşam boyu sürdürmek, geliştirmek, hastalık durumlarında tekrar eski haline getirmek için fizyoterapistler tarafından sağlanan hizmetler şeklinde tanımlanabilir. Fizyoterapistler hareket ve fonksiyon; yaşlanma, yaralanma, ağrı, hastalıklar, bozukluklar veya çevresel faktörler tarafından tehdit edildiğinde, fonksiyonel hareketin sağlıklı olmanın merkezinde olduğu anlayışı ile hareket eder.

Fizyoterapi ve rehabilitasyon; kavram olarak milattan önce Hipokrat’a dayanan, yüzyıllar içinde gelişim gösteren bir bilim dalıdır.

Mesleğe özgü bilgi, beceri ve donanımları ile hareket potansiyeli ve yaşam kalitesini fiziksel, psikolojik, duygusal ve sosyal boyutta en üst düzeye çıkarmakla ilgilenirler. Fizyoterapistlerin çalışmaları sadece hastalarla sınırlı değildir. Aynı zamanda sağlık stratejileri, projeler geliştirme, eğitim, araştırma, yönetim ve sağlık politikasının yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde uygulanması konularında da rolleri vardır.

Fizyoterapistler bugün ortopedik rehabilitasyon, nörolojik rehabilitasyon, kardiyopulmoner rehabilitasyon, ortez ve protez gibi pek çok farklı alanda, evrensel etik prensipler çerçevesinde başarılı ve vazgeçilmez çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bir gün hepimizin hayatına dokunabilecek bir meslek grubu olan biz fizyoterapistlerin 8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler günü kutlu olsun.

 
 

 

Son Güncelleme Tarihi : 08.04.2021 18:02 Okunma Sayısı : 1591

Son Haberler