Hayata Yolculuk Projesi

Üniversitemizde yükseköğretime devam eden; özellikle devlet koruması altında bulunan, anne-babası olmayan/hasta-hapiste olan, ekonomik yönden dezavantajlı konumda olan tüm öğrencilerimizin hayat yollarında devlet olarak yanlarında olunması hedeflenmektedir.

Psiko-sosyal model örnek alınarak hazırlanan proje kapsamında, farklı meslek dallarında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları düzenlenerek, öğrencilerin öncelikle eğitim aldıkları mesleklerde deneyim sahibi olmaları, kredi ve bursları kesilmeksizin gelir elde edebilmeleri, çalışma hayatı ile tanışarak çalışmaları, bu vesile ile öğrencilerimizin kötü alışkanlıklar edinebilecekleri ortamlardan uzak tutulmaları ve nihayetinde istihdam edilmelerine yardımcı olunması amaçlanmaktadır.

"Hayata Yolculuk" sloganı ile yürütülecek proje kapsamında öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları alanda ve meslekte kurs ve programlardan faydalandırılmaları sırasında, öğrencilerin cep harçlıkları (kurslarda günlük 25.00-TL, işbaşı eğitim programlarında 46,23-TL) ve katılımcıların genel sağlık sigortaları, iş kazası meslek hastalığı primleri Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır.

Proje kapsamında düzenlenen kurs ve programları başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilere sertifika verilecek olup, program sonrasında istihdamlarına yardımcı olunacaktır.

 

Projeden yararlanmak isteyen öğrencilerimizin, Enstitümüzün 0252 211 5466 numaralı telefonunu aramaları ya da sagbil@mu.edu.tr e-posta adresine yazmaları yeterli olacaktır.

Protokol metni için tıklayınız

 

Son Güncelleme Tarihi : 17.05.2019 17:10:03 Okunma Sayısı : 696

Son Duyurular